Thursday, September 13, 2007

Wednesday, September 12, 2007


Ikea a refuzat sa participe la BIFE (stiti voi...targul ala de mobila). In schimb nu a ezitat sa expuna la Istanbul Design Week 2007. De ce? Pentru ca la Istanbul a fost vorba de design. In ce timp ce la BIFE....DESIGN LA BIFE?????????????????????

Reuse+design=resign

Ideea geniala pe undeva prin colaj: cada transformata in divan (concept polisemnatic)!!! La o privire atenta sar in ochi si alte delicatese.

Explicatie colaj foto: „The not-for-profit organization [re]design (for designers who don't want to make landfill) are back this year presenting a selection of sixteen sustainable seats. Previous shows have been inspiring with a strong DIY ethos utilizing found objects industrial waste and much consideration given to the end of the products life-cycle. They're also conducting a series workshops at the Royal Festival Hall. ”

Micile bucurii ale vietii


Monday, September 10, 2007

Floris podeaua...


O idee cu adevarat interesanta: podeaua care se transforma in mobilier. Pentru ca tarziu si mi-e lene sa scriu o sa comitem un copy&paste de pe http://www.designspotter.com/. Asadar: "Floris is a modular system of wooden tiles in several heights, which you can use to create your own floor or carpet. A floor that becomes an island in a bigger space, and making it more intimid. All tiles are 40*40cm, and have a height of 5, 25 or 45cm.
These differences in height give them different functions, like a floor, a place to sit on or a table. The tiles are made of MDF and cardboard sandwichpanels, finished whit 3mm oiled walnut veneer. Because of the sandwichpanels the weight of a 5cm thick tile, is reduced to just 3 kilo´s. Inox crosses will keep the tiles in place. Glued underneath each tiles is a polyethylene foam, to reduce sound and to avoid an uneven carpet.
Designer: Klaartje Daamen" (klaartjedaamen(at)hotmail.com)


Swedish style


O canapea creata de designerul suedez John Kandell. „VICTORY” are acel specific suedez care face o gospodarie din aceasta parte a lumii inconfundabila.

Finn Juhl! Unde mi-o fi fost capul....









Danezul Finn Juhl (1912-1989) este øn primul rπnd cunoscut pentru mobilierul creat. Øn anii 1940 a rupt cu tradiœia creaœiei de mobilier æi a desenat æi produs o serie de piese care au dus la renaæterea designului danez. La Triena de la Milano din 1950 a primit cinci medalii de aur æi aplauzele criticii. Dar Finn Juhl nu a fost numai un excelent designer de mobilier: a lucrat øn toate domeniile profesiunii de arhitect. Renumele internaœional de designer de interior æi l-a cπætigat dupå amenajarea sediului Trusteeship Council Chamber de la ONU. Ca designer de spaœii de expunere, el a fost „materia cenuæie” din expoziœiilor de popularizare a designului danez. Amenajårile sale au creat conceptul de „design danez” æi au dus la triumful renaæterii industriei daneze de mobilier din anii 1960. (http://www.scandinaviandesign.com/)